Vyberte si z více než 1 200 prostorů k inzerci v novém katalogu na Linketica.com

Spustili jsme pro vás možnost oslovit více než 1 200 bloggerů, magazínů a influencerů v kompletním katalogu, který najdete po přihlášení na Linketica.com v levém menu „Prostory„.

Katalog umožňuje přepínání mezi jednotlivými kanály (blogy, sociální sítě) a pokročilé filtrování (jazyk, cena a další parametry). Vybrané prostory můžete oslovit tlačítkem „Poptat„, kde specifikujete své požadavky a cenu. Vyzkoušejte novou funkci ještě dnes. Budeme se těšit i na váš názor a zpětnou vazbu.

 

Administrace Linketica.com

 

A stále platí, že…

  1. Můžete nám napsat o aktuální ceník prémiových PR článků na idnes.cz, lidovky.cz a dalších 57 prostorech s cenou již od 2 000 Kč.
  2. Aktuálně můžete inzerovat na více než 1 200 prostorech, nejvíce magazínech a blozích, následují Instagramové účty, Facebook a YouTube.
  3. Na vaši poptávku čeká několik stovek influencerů s celkovým dosahem více než 10 milionů uživatelů.
  4. Nejvíce získáte na českém Instagramu, kde můžete zasáhnout až 1 851 741 uživatelů a průměrný engagement rate je 10,05 %.
  5. Při dobití kreditu nad 10 000 Kč (bez DPH) Vám přidáme bonus 10 % z dobité částky.

České SEO nástroje, jež vám mohou dopomoci ke zlepšení pozice ve vyhledávačích

Již dávno pryč jsou doby, kdy SEO specialisté neměli k dispozici žádné ryze české SEO nástroje, které by dokázaly plně vyhovovat zdejšímu specifickému trhu a situaci na poli vyhledávání. Následující řádky pak pojednávají právě o těchto specializovaných českých SEO nástrojích, s důrazem na jejich funkcionalitu, rovněž na to jaké výhody a nevýhody uživatelům přináší a v neposlední řadě i na jejich cenu. 

Collabim

Jedná se o nejpoužívanější SEO nástroj v ČR, jenž umožňuje měřit pozice ve vyhledávačích Google, Seznam, Bing či Yahoo.  

Funkce

Collabim nabízí nepřeberné množství funkcí, níže uvádíme ty nejzásadnější. 

  • Měření pozic klíčových slov – poskytuje neustálý přehled o pozicích webů ve vyhledávačích 
  • Nástroj Site finder – zobrazuje ze kterých stránek je nejvýhodnější získat zpětný odkaz 
  • Jednorázové analýzy – pomocí nich lze například zanalyzovat hledanost libovolných klíčových slov 

Výhody a nevýhody 

Hlavní výhoda je na první pohled patrná – Collabim vám dokáže usnadnit práci a ušetřit čas, přičemž sám udává, že v případě, kdy vlastníte 10 webů, tak vám a vašim zaměstnancům dokáže ušetřit 35 hodin práce měsíčně. 

Nevýhodou je pak možná lehce nepřehledné uživatelské rozhraní. 

Cena 

Na výběr má uživatel ze 7 základních tarifů – od neplaceného Free (300 klíčových slov, 1 web, 70 kreditů) neobsahujícího pokročilé funkce, přes populární Advanced (15 000 klíčových slov, 10 webů, 2 500 kreditů), který přijde na 1 035 Kč měsíčně, až po tarif určený pro velké společnosti Corporation (135 000 klíčových slov, 90 webů, 40 000 kreditů), jenž stojí 8 164 korun českých měsíčně. 

Krom těchto tarifů Collabim nabízí i možnost si na 14 dní vyzkoušet všechny nabízené funkce zcela zdarma. 

Rovněž je možné si nechat zhotovit i tarif na míru dle potřeb vašeho byznysu.

 

SEMOR

Dalším z řady českých SEO nástrojů je SEMOR, za jehož tvorbou stojí programátor Vít Michálek a který je zaměřen na zlepšení pozic webů klientů ve dvou nejpoužívanějších vyhledávačích na českém trhu. 

Funkce 

Mezi nejvíce využívané funkce tohoto českého SEO nástroje patří: 

  • Pozice klíčových slov – umožňuje pravidelnou kontrolu pozic projektů ve vyhledávačích Seznam.cz a Google
  • Evidence odkazů – automaticky kontroluje vložené odkazy, tudíž je není nutno kontrolovat ručně, což vede k úspoře času
  • Monitoring serveru – jedná se o novinku, která monitoruje servery webů klientů a hlídá jejich dostupnost pro vyhledávače a uživatele

Výhody a nevýhody 

Mezi výhody tohoto SEO nástroje patří intuitivní a přehledné uživatelské rozhraní a jednoznačně viditelné zacílení všech prvků tohoto nástroje na české prostředí. 

Naopak někoho by mohl limitovat menší počet funkcí oproti konkurenci. 

Cena 

SEMOR nabízí následující 4 tarify: 

  • E-shop (500 Kč/měsíc) – jde o základní řešení, umožňující správu nanejvýše 3 projektů, každodenní měření pozic pro 250 slov a možnost jednorázových reportů pro 50 slov každý den 
  • Business (1 500 Kč/měsíc) – jedná se o nejpopulárnější tarif, který umožňuje správu až 25 projektů, každodenní měření pozic pro 800 slov, možnost jednorázových reportů pro 250 slov každý den, a evidenci a kontrolu až 4 000 odkazů 
  • Premium (4000 Kč/měsíc) – tento tarif zahrnuje správu až 100 projektů, každodenní měření pozic pro 2 000 slov a možnost jednorázových reportů pro 600 slov každý den, a evidenci a kontrolu až 20 000 odkazů 
  • Freelance – za tento tarif se měsíčně neplatí nic, vše je účtováno až na základě využitých služeb  

 

Marketing Miner

Tento SEO nástroj slouží, jak již název prozrazuje, především pro získávání dat z všemožných zdrojů, které pak uživatelům zobrazuje v jednoduché a přehledné formě.   

Funkce 

V Marketing Mineru může uživatel využít například těchto funkcí:

  • Analýza klíčových slov – díky této funkcionalitě je umožněno uživateli nalézt vhodná a často hledaná klíčová slova
  • Měření pozic ve vyhledávačích – stejně jak je tomu v případě SEMORu, tak i Marketing Miner umožňuje pravidelnou kontrolu pozic webů ve vyhledávačích Seznam.cz a Google
  • Data o produktech ze srovnávačů cen – umožní uživateli zjistit na jakých pozicích se nachází jeho produkty ve srovnávačích cen (heureka.cz či zbozi.cz)

Výhody a nevýhody 

Jakožto výhoda se dá jednoznačně označit grafické zpracování dashboardů a vhodné rozmístění všech funkčních prvků systému. Rovněž zacílení na české prostředí s sebou přináší řadu výhod pro uživatele. 

Nevýhodou pak shledáváme v menším množství funkcí a vyšší ceně oproti ostatním českým SEO nástrojům. 

Cena 

V ceníku Marketing Mineru nalezneme celkem 4 základní tarify. 

  • Minee (zdarma) – jedná se o zkušební tarif, na kterém si můžete osahat funkce tohoto nástroje, je určen pro 1 projekt a 10 sledovaných dotazů týdně / projekt nebo 3 denně 
  • Miner (649 Kč/měsíc) – tento balíček obsahuje možnost zadání 1 projektu a 1 000 sledovaných dotazů týdně / projekt nebo 200 denně 
  • Digger (1399 Kč/měsíc) – tarif Digger umožňuje mít spuštěno až 10 projektů najednou a též 1 000 sledovaných dotazů týdně / projekt nebo 200 denně 
  • Machine (2299 Kč/měsíc) – nejprémiovější tarif má kapacitu 20 projektů a stejného počtu dotazů jako oba výše zmiňované tarify 

 

Seznam Reporter a Seznam Webmaster

Dva užitečné nástroje pro SEO pak nabízí přímo sám Seznam, přičemž oba poskytuje svým uživatelům zadarmo. 

Funkce 

Seznam Reporter dokáže uživatelům poskytnout veřejná data ze služeb Seznamu, jmenovitě například jaké dotazy se aktuálně nejvíce vyhledávají, což může do značné míry usnadnit výběr vhodných klíčových slov.

Druhý nástroj – Seznam Webmaster je pak schopen propojit tento největší český vyhledávač a váš web a sdělit vám, co o něm Seznam ví a následně i poskytnout cenné informace k tomu, jak optimalizovat váš web tak, aby se v tomto vyhledávači zobrazoval výše. 

Výhody a nevýhody 

Seznam Reporter i Webmaster nabízí velké množství převážně užitečných statistických ukazatelů, které jsou navíc dobře filtrovatelné. 

Naopak za nevýhodu se dá považovat, zejména tedy u Reportera, vcelku nemoderní a ne zrovna přívětivé uživatelské prostředí. 

Cena 

Jak již bylo zmiňováno, tak oba tyto nástroje jsou zcela zdarma, jediné co je tedy potřeba, tak je mít účet u Seznamu a v případě Webmastera i provedení ověření uživatelem zadaného webu. 

Nadělujeme Vánoční kvalitní PR články

Máme pro vás aktuální nabídku publikace článků na 21 internetových serverech se slevou až 78 %.

Napište nám na info@linketica.com nebo volejte na +420 602 188 266 o aktuální ceny článků na Bety.cz, Turistika.cz, Dumabyt.cz a dalších magazínech.

Získejte kvalitní, trvalý a tematický zpětný odkaz za skvělou cenu.

Nový nástroj JumpTree zcela zdarma v systému Linketica

Víte, že z Instagramu, Twitteru a dalších sociálních sítí můžete odkazovat pouze na jednu stránku? To je veliká odpovědnost!

✔ Jak propagovat více svých stránek?
✔ Jak propagovat zajímavý a aktuální obsah?
✔ Jak propagovat akční produkty, slevy a výprodeje?

Pokračovat ve čtení „Nový nástroj JumpTree zcela zdarma v systému Linketica“

Black Friday na kvalitní články 2018

???? Získali jsme pro Vás ty nejlepší internetové servery za nejnižší možné ceny. Napište nám na info@linketica.com o aktuální ceny článků.

???? Poslední příležitost pro získání zákazníků před Vánoci 2018 a zároveň získání kvalitního a trvalého zpětného odkazu za skvělou cenu.

Návrh nižší ceny

Nastavení ceny za příspěvek mezi inzerentem a tvůrcem zcela závisí na vůli obou stran.  Tvůrce nabízí cenu a inzerent ji přijme nebo odmítne.

Tvůrci vidí všechny poptávky inzerentů, které typem média (blog, Instagram, …) a jazykem (čeština, polština, …) odpovídají jeho schváleným reklamním prostorům. Na každou poptávku může svůj reklamní prostor nabídnout za cenu jakou si přeje. Může se stát, že nabídnutý reklamní prostor se inzerentovi líbí, ale cena se mu zdá vysoká. Od nynějška může inzerent nabídnout tvůrcovi nižší cenu a to i opakovaně, aby došli ke společnému kompromisu.

Inzerent u nabídky tvůrce vidí nově mezi tlačítky pro přijetí nebo odmítnutí nabídky i tlačítko „Smlouvat“.  Když na něj klikne, vyskočí mu okno s nabídkou a novým políčkem pro zadání ceny, za kterou chce nabídku přijmout. Při návrhu ceny se inzerentovi zároveň zablokuje v kreditu příslušná částka.

 

Tvůrce v administraci protinabídku inzerenta může přijmout nebo odmítnout. Když ji přijme, rovnou se zakázka přesune do schválených a může začít tvořit článek, video nebo fotografii dle zadání. Pokud protinabídku inzerenta odmítne, tak se protinabídka dostává na původní cenu nabídky a inzerent může navrhnout cenu bližší tvůrcově ceně.

 

Protože protinabídka inzerenta blokuje inzerentovi kredit, je tato protinabídka pro tvůrce platná jenom 3 dni a poté se stornuje.

 

Jazykové verze – slovenština, polština, angličtina

Linketica.com má dva pilíře fungování. Prvním pilířem je prodej/nákup reklamních příspěvků od jednotlivých webových stránek až po hlavní sociální sítě. Druhým pilířem je zprostředkování reklamních příspěvků skrze různé jazyky.

Celý team Linketica.com poslední měsíc a půl usilovně pracoval na spuštění druhého pilíře. A dnes jsme spustili slovenskou, polskou a anglickou verzi. Jazykové verze můžete používat již nyní při prodeji a nákupu reklamních příspěvků. Na dalších jazykových verzích se s novými country managery již usilovně pracuje.

Jak jsme již zmínili výše během prací se team rozrostl o několik nových country managerů, kteří mají na starosti support a obchod v některých jazycích. Zatím vám představíme prvního country managera Jakuba Štěpánka. Jakub má na starosti polskou verzi (komunikuje polsky a česky) je v polské Łódźi a můžete ho zastihnout na telefonním čísle +48 732 013 700 a emailu wsparcie@linketica.com.

Na stránkách v pravém horním rohu přibyly vlaječky jednotlivých jazykových verzích. V administraci si každý uživatel v nastavení může nastavit jazyk administrace.

Nejdůležitější změna nastala v zadání poptávky inzerentem. K výběru reklamních kanálů přibyl i výběr cílový jazyk. Pokud tedy v poptávce zadáte, že chcete polštinu, tak se vám budou nabízet jenom polské reklamní prostory.

Poptáváte linkbuilding nebo influencery v  jazyce, který nemáme? Napište si o něj na support@linketica.com

Rozšíření statistik – Instagram engagement

Nejoblíbenější sociální sítí v Linketice je Instagram. Instagram je sociální síť určená ke sdílení fotek a videí. Hitem poslední doby jsou Stories (příběhy), které jsou oblíbené, ale neumožňují přidávat komentáře a like.

Metriky které u Instagramových účtů zobrazujeme jsou: počet sledujících, počet sledovaných a počet příspěvků. Chytré inzerenty zajímá jaká je interakce sledujících na vybraném Instagramovém účtu. Aby jsme pomohli zjistit jaká je interakce sledujících doplnili jsme statistiky o tři nové metriky. Z posledních 10 příspěvků průběžně vypočítáváme (1) průměrný počet like, (2) průměrný počet komentářů a (3) engagement (zapojení sledujících).

U každého Instagramového účtu vidíte tedy statistiky:

1.) Ø komentářů na post
2.) Ø liků na post
3.) engagement
4.) Sledující
5.) Sleduje
6.) Počet postů

Aby jsme přispěli komunitě webových markatérů, tak jsme tyto nové metriky přidali i do našeho online nástroje na zjištění ranků. Zkuste hned jak tyto metriky fungují na Linketica Ranky!

Kde najít profesionály, kteří vám pomůžou s eshopem

Většina prodejců na internetu prodává přes svůj eshop a mnoho z nich využívá pronájmu eshopového řešení. Pronájem eshopového řešení přináší za rozumný poplatek eshopařům/eshopařkám bezstarostné řešení. Například eshopová platforma Shoptet nabízí „vše v jednom“ už od tří stovek.

Pokračovat ve čtení „Kde najít profesionály, kteří vám pomůžou s eshopem“